Na terenu

Triglav Lab na terenu: Križišče mikromobilnosti (prestavljeno na 23. 5. 2024)

25. 04. 2024 10:00

Zaradi slabega vremena je dogodek prestavljen na 23. 5. 2024.

Pred O.Š. Preska v Medvodah bomo izvedli letošnjo prvo aktivacijo Križišče mikromobilnosti. Na dogodku za vso družino se bodo lahko obiskovalci preizkusili na poligonu v vožnji z različnimi oblikami moderne urbane mobilnosti za vso družino: skiroji in električnimi skiroji, kolesi in električnimi kolesi, poganjalčki in še s čim. Predvsem pa se bodo imeli možnost naučiti varno srečevati z različnimi udeleženci urbane mobilnosti in se soočati z raznolikimi motilci pozornosti.

V varnem okolju simulatorja e-skiroja pa bodo lahko uporabniki tudi na interaktiven način preizkušali svoje spretnosti na tem vedno bolj priljubljenem mikroprevoznem sredstvu.

Piko na i dogodku bo postavil DRAJV zemljevid, digitalni prometni zemljevid, kot ga v Sloveniji še ni bilo. V njem so na enem mestu zbrani podatki o najbolj nevarnih odsekih oziroma najpogostejših izzivih v prometu.

Dogodek bo fotografiran in sneman. Več informacij o varstvu osebnih podatkov: https://www.triglav.si/files/Lab/krizisce-mikromobilnosti.pdf

Za več informacij in prijavo na dogodek pišite na lab@triglav.si.