Simulator vožnje z e-skirojem

V Triglav Labu, razvojno predstavitvenem centru Zavarovalnice Triglav, imate edinstveno priložnost preizkusiti povsem nov tip simulatorja urbane mobilnosti, ki je bil razvit posebej za potrebe ozaveščanja o razvoju in tveganjih sodobne mikromobilnosti.

Simulator vožnje z e-skirojem je prvi tovrstni simulator v Sloveniji.

Simulacija električne mobilnosti z vožnjo e-skiroja vozniku ponuja virtualni prikaz realnih okoliščin v prometu, predvsem pri srečevanju z ostalimi udeleženci v prometu. Vse situacije so zasnovane tako, da se mora uporabnik nanje odzvati s pozornim opazovanjem, predvidevanjem in prilagoditvijo hitrosti.

Programska oprema simulatorja vozniku po vsaki situaciji pripravi analizo dejavnikov, ki vplivajo na nevarnost nesreče pri vožnji in kako se je voznik z njimi soočil.

Del izkušnje simulatorja pa je tudi utrjevanje pravil CPP na področju mikromobilnosti z interaktivnim kvizom, ki ga lahko udeleženci rešujejo posamično ali v skupini.

Da bi simulator vožnje z e-skirojem kot učinkovito orodje za e-skiro trening lahko dosegel svoj namen, predvsem ob dejstvu, da bo za številne otroke predstavljal prvo izkušnjo z e-mikromobilnostjo, je simulacija strokovno vodena, moderirana in komentirana.

Za preizkus simulatorja nam pišite na lab@triglav.si.