Poteguj se za brezplačne vstopnice za Game Gang Show!
Poteguj se za brezplačne vstopnice za Game Gang Show!

Digitalni posvet: O pomenu presejalnih programov

Ali se redno odzovete na vabilo na brezplačni presejalni pregled, ki jih omogočajo državni presejalni programi za zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb in raka, programi DORA, ZORA in Program Svit? Ste vedeli, da je prav program Zora v veliki meri zaslužen, da se je pojavnost raka na materničnem vratu skoraj prepolovila? Da je večina rakov dojk v programu DORA odkritih v začetni stopnji, ko je zdravljenje bolj uspešno, kakovost življenja bolnic pa večja? Da v Programu Svit 65 % primerov raka na debelem črevesu in danki odkrijejo tako zgodaj, da onkološko zdravljenje ni potrebno? Je to dovolj argumentov za vključitev v omenjene programe, ko se počutimo zdrave?

V Sloveniji kljub izjemnemu napredku na področju preventive, zgodnjega odkrivanja in zdravljenja raka, letno na novo za njim zboli okoli 15.000 ljudi in umre več kot 6.000 Slovencev. Vendar pa nekatera rakava obolenja znamo in zmoremo odkriti zgodaj in jih uspešno preprečiti.

Z zdravniki bomo osvetlili pomen vključevanja v programe DORA, ZORA in Svit, se seznanili z vplivom presejalnih programov na zmanjševanje bremena raka ter se vprašali, zakaj se mnogi, kljub dobri dostopnosti programov, teh še vedno ne udeležujejo.


Kako?

Prijavite se na digitalni posvet z vodjo programa DORA mag. Kristijano Hertl, dr. med., vodjo programa ZORA dr. Urško Ivanuš, dr. med., in gastroenterolog prof. dr. Borutom Štabucem, dr. med., predstojnikom Kliničnega oddelka za gastroenterologijo v UKC Ljubljana, ki bo predstavil Program Svit. Drugi del predavanja bomo namenili odgovorom na vaša vprašanja, ki jih zdravnikom lahko zastavite v okviru prijavnega obrazca ali pa neposredno med digitalnim posvetom.


Kdaj?

11. 03. od 11. do 12. ure.Vaš elektronski naslov se bo obdeloval za namene obveščanja o dogodku, s povratnim e-mailom boste prejeli tudi povezavo do digitalnega posveta in navodila za sodelovanje.

* obvezno polje

Privolitev

Privolim, da lahko Zavarovalnica Triglav, d.d. moje osebne podatke, ki sem jih podal/podala za prijavo na dogodek skladno s splošnimi pogoji poslovanja in s politiko zasebnosti obdeluje za naslednje namene:
VPRAŠANJA ZA ZDRAVNIKE

Obvestilo o snemanju dogodka

Obveščamo vas, da bo digitalni dogodek fotografiran in sneman prek aplikacije Microsoft Teams. S sodelovanjem na digitalnem dogodku se šteje, da pristajate na opredeljene pogoje fotografiranja in snemanja dogodka. Galerija fotografij oz. video prispevek, pripravljen na podlagi posnetkov, bo objavljena na uradni spletni strani Zavarovalnice Triglav (triglav.eu, triglav.si, lab.triglav.si) in socialnih omrežjih Zavarovalnice Triglav (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube). Če želite odstraniti oz. anonimizirati objavljene fotografije, na katerih ste vi osrednji motiv posnetka, vas prosimo, da nam to čim prej sporočite na e-naslov lab@triglav.si. Vaša pojavnost v kadru videoposnetkov digitalnega dogodka je odvisna od vašega aktivnega sodelovanja na dogodku (npr. postavljanje vprašanj predavatelju). Za dodatne informacije v zvezi s tem nas lahko kontaktirate na e-naslov lab@triglav.si. Varstvo zasebnosti v aplikaciji Microsoft Teams je zagotovljeno pod pogoji, privacy.microsoft.com.POMEMBNO

Zavarovalnica vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki ste jih označili ob oddaji osebnih podatkov, hrani do preklica privolitve z vaše strani, razen kadar zakon za posamezne vrste osebnih podatkov določa drugače. Kadarkoli lahko začasno ali trajno prekličete svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj označene namene ali ugovarjate obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje, oz. zahtevate dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov ali vložite ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z vami, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Zavarovalnica Triglav, d.d., Služba za trženjsko komuniciranje, Miklošičeva cesta 19, 1000 Ljubljana, ali info@triglav.si ali s pomočjo spletnega obrazca, dostopnega na spletnih straneh Zavarovalnice www.triglav.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Pravico imate vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če menite, da se vaši osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Pooblaščeno osebo za varstvo podatkov v Zavarovalnici lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglav.si. Več informacij o varstvu osebnih podatkov v Zavarovalnici si lahko preberete v Politiki zasebnosti, objavljeni na spletnih straneh Zavarovalnice www.triglav.si.