interno

Svetovni dan zdravja

07. 04. 2022 14:30

Letos bomo svetovni dan zdravja v Triglavu obeležili na poseben način. V tesnem sodelovanju s Triglav, Zdravstveno zavarovalnico in programom Triglav.smo ter s skrbno izbranimi strokovnjaki smo strnili moči in za vas pripravljamo nove zdrave vsebine, ki naj prispevajo k ohranitvi našega bogastva - zdravja.

Pozornost pri izboru sogovornikov smo namenili vedno privlačnim temam o telesu, varnem gibanju, zdravem sedenju ter opravljanju dela, dobrem počutju in skrbi za oči. To sta dve pomembni točki našega zdravja, izbrali smo ju zato, ker po dolgem času drugačnega načina življenja ugotavljamo vsesplošen porast zdravstvenih tegob. Botrujejo jim preveč sedenja, premalo gibanja in uprt pogled v ekrane (računalniki, tablice in telefoni, zvečer pa na vse to še malo TV). Kaj se dogaja z našimi okni v svet, z očmi? Kaj se dogaja z našo hrbtenico po osmih urah sedenja? Kako jo krepiti, da bo pokončna ter zdrava in nam ne bo delala težav? Kakšni so miti in resnice o ergonomiji?

Odgovore na izzive ohranjanja in krepitve zdravja bodo ponudili dr. Vedran Hadžić, dr. Grega Avgust Sušnik in dr. Kristina Mikek.

Dogodek je zaprte narave.