Dogodek - Trajnostna mobilnost

13. 12. 2022 08:00

V Triglav Labu bo potekal celodnevni dogodek na temo trajnostne mobilnosti v sodelovanju s Triglavskim narodnim parkom, ki bo razdeljen v tri sklope.

Prvi, jutranji del, od 9.30 do 11.30, bo posebej namenjen učencem 5. razreda OŠ Bežigrad, kjer se bo izvedla aktivacija (prikaz reševanja ipd.) s strani Gorske reševalne zveze Slovenije, ob tem pa tudi ogledi animiranih filmov, pogovor, kviz in delavnica za otroke - vse na temo trajnostne mobilnosti v Triglavskem narodnem parku in izven.

V drugem delu, do 12.00 do 13.15, bo potekala okrogla miza z različnimi govorniki, ki delujejo v okviru oz. območju Triglavskega narodnega parka, kot tudi s predstavnikoma zavarovalnice Triglav ter AMZS. Na ta del bodo povabljeni tudi novinarji, saj bo zaradi teme, kjer bodo predstavljene različne možnosti trajnostne mobilnosti v TNP in predstavitev zimskega obiska Biosfernega območja Juliske Alpe, zanje najbolj zanimivo.

V popoldanskem delu, od 16.00-18.00, pa bo dogajanje vezano predvsem na gorništvo s praktičnimi nasveti za naravi prijazno obiskovanje gora pozimi, s prikazom uporabe opreme in drugimi nasveti. Sogovorniki bodo različni strokovnjaki na področju gorništva.