Dogodek: Razbijmo mite o teku

14. 06. 2022 17:00

Pravijo, da tek ni najboljša vadba za tiste, ki želijo pridobiti mišično maso in da naj se s tekom ukvarjajo tisti, ki želijo shujšati. Prav tako naj ne bi bil dobra vadba za vse, ki imajo občutljiva kolena. Kaj pa za tiste, ki se po športu ne marajo raztegovati?

Šport nas krepi, sprosti in zbistri glavo. Kljub vsem pozitivnim učinkom, ki jih ima na telo in duha, pa je na športno aktivnost potrebno biti dobro pripravljen. Zato je upoštevanje načel zdrave vadbe prvi pogoj, da v športu napredujemo, uživamo in ostanemo nepoškodovani. O tem, kako pomembna je pri teku dobra predpriprava, upoštevanje pravilne tehnike in izvajanje katerih vaj je nujno potrebno, da tekač ostane zdrav in nepoškodovan, pa v sklopu dogodka s kineziologom, trenerjem, strastnim tekačem in članom ekipe KinVital Urošem Kožarjem ter Jakovom Fakom, biatloncem ter ponosnim ambasadorjem Triglav teka.

Vabljeni na brezplačni dogodek »Razbijmo mite o teku«, ki bo v torek, 14. junija 2022, potekal ob 17. uri, v digitalnem centru Triglav Lab na Dunajski 20 v Ljubljani. Dogodek, ki ga organiziramo v sklopu priprav na 10. Triglav tek, bomo v živo prenašali tudi prek facebook spletne strani.

Po pogovoru bomo spoznali vaje, ki tekače varujejo pred poškodbami.

Za vse, ki boste z nami, bomo pripravili še majhno presenečenje.

Povezava do dogodka.