Posvet

Anatomija motoristove vožnje

26. 05. 2022 11:00

Slovenska statistika kaže, da je pri vožnji z motociklom stopnja tveganja za nastanek prometne nesreče s hudo telesno poškodbo ali smrtjo, gledano relativno glede na število prevoženih kilometrov, tudi do stokrat višja kot pri vožnji z avtomobilom, v zadnjih letih pa beležimo tudi naraščajoči trend umrlih v prometnih nesrečah, ko gre za motoriste.

Vabljeni na posvet »Anatomija motoristove vožnje«, ki bo potekal v četrtek, 26. maja 2022, ob 11. uri, v digitalnem centru Triglav Lab na Dunajski 20 v Ljubljani. Dogodek, ki ga organiziramo v sodelovanju z AMZS, bomo v živo prenašali tudi prek spleta.

Iskali bomo odgovore na vprašanja, na katera nam skopa statistika ne da odgovora: kaj se dogaja v motoristovi glavi med vožnjo, zakaj motoristi tvegajo, katerim motoristom se dogajajo nesreče, katere napake na infrastrukturi zaznavajo presojevalci motorističnih nesreč in katere podatke še potrebujemo, da bomo bolje razumeli anatomijo motoristove vožnje, ter kako jih bomo pridobili. Ob tem vam bomo predstavili tudi edinstveno novost v našem prostoru, DRAJV za motorje.

Z nami bodo:
Irma Žuman, psihologinja in psihoterapevtka ter dolgoletna motoristka
Jaka Klement, direktor službe avtomobilskih zavarovanj  v Zavarovalnici Triglav
Andrej Brglez, predsednik AMZS, raziskovalec mobilnosti in izkušen motorist
mag Goran Jovanović, presojevalec varnosti cest na Agenciji za varnost v prometu
Dogodek bo povezoval Miha Šalehar, radijski moderator in strasten motorist, ki pravi, da motoristom velikokrat težave povzroča - ego.