Dogodek

Dogodek: Tehnologija za tekače

24. 08. 2021 17:00

Napredna tehnologija, ki nam lajša vsakdanje življenje, nas spremlja tako pri vsakdanjih opravilih kot tudi pri športu. Pri teku so vse bolj popularne športne oz. pametne ure (zapestnice) ter pametni telefoni, ki vam lahko pomagajo pri beleženju telesne aktivnosti in izboljšanju telesne pripravljenosti.

V večini primerov tekači pri teku uporabljajo pametne ure, ki imajo različne funkcije kot so: merjenje srčnega utripa, spremljanje spanca, števec korakov, števec kalorij in GPS. Mnoge ure podpirajo tudi nalaganje glasbe.

Pri vadbi pa nam lahko pomagajo tudi različne aplikacije na pametnih telefonih, ki so nam v pomoč pri spremljanju napredka in planiranju treningov. Pri teku lahko pametni telefon uporabljamo tudi za poslušanje glasbe, prav tako pa lahko pri športnih aktivnosti spremljamo in beležimo čas, hitrost, število korakov in GPS.

Svoje znanje o tehnologiji za tekače bosta na digitalnem dogodku z vami delila Blaž Kavčič, nekdanji atlet in trener ter Klemen Dolenc, nekdanji vrhunski duatlonec in trener atletike. Oba sta med drugim tudi pomemben člen Triglav teka.

Dogodek bo potekal v živo, in sicer 24. 8. 2021 od 17. do 18. ure v digitalnem centru Triglav Lab na Dunajski 20 v Ljubljani. Svojo prisotnost na dogodku ustrezno označite v prijavnem obrazcu, število mest je omejeno. V skladu z aktualnimi omejitvami pogoj za vstop na dogodek potrebna predložitev dokazil o izpolnjevanju PCT pogoja (preboleli, cepljeni, testirani).

Prijava na dogodek