Digitalni posvet

Digitalni posvet: Z otroki v hribe — prigode in nezgode

22. 06. 2021 18:00

Planinske ture, na katere se odpravi cela družina, so vedno nekaj posebnega. So zabavne in poučne, a jutranje navdušenje se pogosto razblini. Optimistična družinska odprava se pogosto spremeni v neskončno spodbujanje in izmišljevanje vseh mogočih motivacijskih trikov, s katerimi skušamo otroke prepričati, da je doseči vrh ena sama velika dogodivščina. Planinarjenje z otroki je lahko nepozabno, radostno preživljanje časa. Le na pravi način je potrebno pristopiti k temu!

Kako navdušiti otroke nad hribi? Kaj je treba upoštevati, da se pohod z najmlajšimi ne bo končal z mislijo »nikoli več«? Kako z otroki v gore, da bo varno in zanimivo?

Svoje izkušnje s hribolazenja z najmlajšimi bosta delila navdušena gornika in starša Betka Šuhel Mikolič, pobudnica projekta Od vzhoda do vzhoda, ter Uroš Kuzman, stand up komik in matematik. Njune zgodbe bo s strokovnimi nasveti za varno hojo v hribe z otroki dopolnil Gregor Hvalc, dr. med., zdravnik reševalec letalec pri Gorski reševalni zvezi Slovenije.

Dogodek si lahko ogledate tudi v živo, v digitalnem centru Triglav Lab na Dunajski 20 v Ljubljani. Svojo prisotnost na dogodku ustrezno označite v prijavnem obrazcu, število mest je omejeno. Poskrbeli bomo za vašo varnost z upoštevanjem vseh priporočil NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2.

V zaključnem delu dogodka bomo razglasili tudi Naj planinsko pot 2021, ki bo prejela sredstva za obnovo. Svoj glas za eno od 8 planinskih poti, ki se v okviru akcije Očistimo naše gore potegujejo za prejem naziva in sredstev, lahko oddate vse do 21. junija 2021.

Prijava na dogodek