Digitalni dogodek

Digitalni posvet: Vpliv kajenja na zdravje

29. 01. 2021 11:00

Kajenje je ena izmed najpogostejših razvad, ki škodljivo vpliva na zdravje in je razlog za pojav številnih bolezni. Nevarnosti za zdravje ne predstavljajo le klasične cigarete, ki vsebujejo številne aditive in nevarne sestavine kot so katran, nikotin in ogljikov monoksid, ampak tudi elektronske cigarete.

Tokratni digitalni posvet organiziramo ob svetovnem dnevu boja proti kajenju, ki ga obeležujemo 31. januarja. Govorili bomo o škodljivosti kajenja, pomembnosti odvajanja od te razvade in načinih pomoči pri odvajanju. Besedo bomo namenili tudi najpogostejšim boleznim, ki jih povzroča kajenje, statistiki kajenja, razliki med spoloma in opredelitvi najbolj ogrožene populacije.

Z nami bo strokovnjakinja asist. dr. Polona Mlakar, dr. med., spec. interne medicine, ki je zaposlena na Kliničnem oddelku za pljučne bolezni in alergije v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, deluje tudi na Medicinski fakulteti. Poleg splošne pulmologije se že vrsto let podrobneje ukvarja s pljučno hipertenzijo.

Prijava na dogodek