Digitalni posvet

Digitalni posvet: Sonce in melanom

10. 05. 2021 17:00

Dolgotrajno izpostavljanje soncu in UV-sevanju lahko privede do sprememb na naši koži. V večini primerov kožne spremembe niso nevarne in izginejo same od sebe. V določenih primerih pa se lahko razvije kožni rak. Najbolj napadalna vrsta kožnega raka je melanom, za katerega je značilna neobvladana rast celic, ki izdelujejo kožno barvilo. Gre za ozdravljivo bolezen, če jo le opazimo in zdravimo pravočasno.

Vabimo vas, da se nam še pred poletjem pridružite na digitalnem posvetu, kjer bomo govorili o posledicah izpostavljenosti soncu in UV-sevanju, samopregledovanju, kožnem raku ter ostalih oblikah sprememb na koži.

Z nami bo dermatologinja Ana Škoberne, dr. med., spec. dermatovenerologije, avtorica in soavtorica številnih strokovnih prispevkov na temo dermatologije ter predavateljica na številnih srečanjih. Njeno ožje področje delovanja je poleg dermatoonkologije tudi dermatokirurgija - predvsem zgodnja prepoznavanja melanoma, prepoznavanje ter zdravljenje kožnih benignih in malignih tumorjev s pomočjo različnih metod.

Prijava na dogodek