Digitalni posvet: Prva pomoč za starše

09. 11. 2021 17:00

Otroci so neutrudni raziskovalci; buške, padci in praske pa neizogiben del njihovih raziskovalnih odprav in odraščanja. Kljub skrbnosti in previdnosti se lahko zgodi, da se boste že jutri znašli v situaciji, ko boste hujše poškodbe otrok lahko preprečili le s pravilnim in takojšnjim odzivom.

Ali znate pravilno oskrbeti otroka, če se udari v glavo, si poškoduje trebuh ali poje kaj strupenega? Kaj pa, če pride do vročinskih krčev, alergijske reakcije ali opeklin? Veste, kako pri otrocih pravilno narediti Heimlichov prijem?

Čeprav je težko in nihče ne želi pomisliti na to, da bi moral kdaj reševati življenje svojemu otroku, je pomembno, lahko tudi ključno, da se na to vnaprej ustrezno pripravite in poglobite svoje znanje o prvi pomoči otrokom.

Pridružite se nam na digitalnem posvetu z zdravnico in mamo Simono Korenčan, dr. med. Njeno poslanstvo je osveščati starše o ukrepanju pri različnih nezgodah, v katerih se znajdejo otroci. Zdravnica bo predstavila praktične in razumljive nasvete, kako pravilno pomagati in oskrbeti otroka v primeru najbolj pogostih poškodb in stanj, ki ogrožajo njegovo zdravje.

Posvet je namenjen staršem, dedkom, babicam, stricem, tetam, varuškam in vsem drugim, ki vsak dan skrbite za otroke in se zavedate pomena izobrazbe na tem področju.

Prijava na dogodek.