Digitalni posvet

Digitalni posvet: Inflacija trka na vrata

08. 06. 2021 17:00

Besedo inflacija v zadnjem času pogosto slišimo in o njej beremo. Zdi se, da je nekaj negativnega, tudi zato, ker je bila zgodovinsko gledano visoka inflacija večkrat povod za daljše ekonomske krize, bankrote, celo vojne.

Ali informacije o inflaciji tudi v vas zbujajo skrb in nesigurnost ter se sprašujete, kakšne bodo njene posledice? Ker smo od leta 1980 živeli v okolju padajoče inflacije, padajočih obrestnih mer, v Evropi so dosegle celo negativne vrednosti, so vaše skrbi razumljive. V zadnjih 10 letih namreč inflacija ni predstavljala resnega tveganja, še več; strokovnjaki so se bolj ukvarjali z vprašanjem njenega pomanjkanja.

A zmerna in obvladovana inflacija je pravzaprav zaželena. Na dolgi rok namreč nekoliko višja inflacija prinese tudi višje obrestne mere, kar posledično vodi tudi v višje stopnje rasti gospodarstva.

Bi radi bolje spoznali ta proces in razumeli, kaj inflacija v resnici prinaša našemu gospodarstvu, vašemu osebnemu finančnemu stanju in kaj pomeni za finančne naložbe? Pridružite se nam na digitalnem posvetu, na katerem bomo o inflaciji spregovorili z Izidorjem Jermanom, direktorjem področja individualnega upravljanja premoženja.

V kolikor nimate časa v terminu digitalnega posveta, se nanj vseeno prijavite in po elektronski pošti vam bomo poslali povezavo do posnetka z dogodka.

Prijava na dogodek