Digitalni dogodek: Energija prihodnosti

16. 11. 2021 17:00

Kupiti avto z dizelskim, bencinskim, električnim ali hibridnim motorjem? V zgolj nekaj letih je to postalo ključno vprašanje vseh, ki so v procesu odločanja za nakup avtomobila. Kaj pa se zgodi, ko to osebno dilemo mobilnosti razširimo in si enako vprašanje postavimo v kontekstu celotne prometne mobilnosti v družbi? Dobimo vprašanje vseh vprašanj. Kaj bo poganjalo prihodnost? Preden si ambiciozno zadamo, da bomo poskušali na vprašanje najti odgovor, pa bo prav ugotoviti, ali sploh vemo, o čem govorimo in ali smo si vprašanje prav zastavili.

Na tokratnem digitalnem dogodku bo Andrej Brglez, direktor Inštituta za civilizacijo in kulturo, sociolog, publicist, raziskovalec in razvojnik vsebin trajnostne mobilnosti gostil prof. dr. Tomaža Katrašnika, vodjo Laboratorija za motorje z notranjim zgorevanjem in elektromobilnost na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Govorila bosta o energiji ali bolje o različnih energijskih vektorjih, ki bi naš vozni park lahko poganjali v bližnji in morda tudi nekoliko bolj oddaljeni prihodnosti.

Prijavi se.