Digitalni dogodek

Digitalni dogodek: Pozor, nov pes!

13. 05. 2021 17:00

Je pri vas doma dozorela odločitev, da se bo vaši družini pridružil štirinožni prijatelj? Z novim družinskim članom bo dom zagotovo toplejši, vsakdan pa veliko bolj pester. Da se boste hitro ter brez zapletov privadili drug na drugega, vas vabimo, da se nam pridružite na digitalni delavnici z Juretom Pribičevičem lastnikom in ustanoviteljem podjetja Alfakan, vodnikom in inštruktorjem reševalnih psov z mednarodnimi izkušnjami, sovoditelja serije 41-tih oddaj o vzgoji in prevzgoji psov Pozor, priden pes!

Osvetlil bo celoten proces, od izbire pravega vzreditelja in legla, kjer se začne primarna socializacija, do prihoda psa v vaš skupni dom. Pasjega mladička boste morali namreč obiskati že preden bo postal vaš, saj boste tako z njim vzpostavili pomemben prvi prijateljski stik in se tudi prepričali, da je zdrav. Posebno previdnost bo zahteval prevoz mladička v njegov novi dom, da bo vožnja varna in zanj čim manj stresna. Že pred tem pa boste morali iz okolja, kjer bo pes bival, odstraniti vse morebitne nevarnosti ter se opremiti z vsemi potrebnimi pripomočki za nego in igro.

Ob prihodu v nov dom bo nato nastopila sekundarna socializacija, ki naj se začne z enostavnimi vajami, malimi skupnimi uspehi ter prijetnimi trenutki druženja.

Prijava na dogodek