Digitalna delavnica

Digitalna delavnica: Pogovoriti se moramo o alkoholu

15. 04. 2021 17:00

Ni dvoma, da je čas odraščanja čas preizkušanja in oblikovanja stališč. Mladost je lepa, a pogosto pred najstnike postavlja številne izzive in različni razlogi mlade pogosto ženejo, da preskusijo alkohol.

A zloraba alkohola, z roko v roki s pubertetniško neučakanostjo in odsotnostjo zavor, lahko privede do nepremišljenih in nevarnih odločitev, škodljivih navad in odvisnosti. Starši smo pri tem ključna oseba, ki se z mladostnikom o tem pogovarja, preden se ta sreča z alkoholom.

Kot starš odraščajočega otroka ste se prav gotovo že vprašali:

Pridigati ali dati popolno svobodo? Imate možnost, da se opremite s pravimi informacijami in se naučite s svojim najstnikom pogovarjati vključujoče, mirno in z zaupanjem.

Pomembne informacije, upoštevanja vredne nasvete ter izkušnje iz prve roke bodo z nami delili dr. Maja Roškar, predstavnica Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Nino Batagelj, ambasador Zavoda VOZIM, ter Jani Jeriček, psihoterapevt in vzgojitelj v dijaškem domu.

Brezplačna delavnica je namenjena staršem otrok, ki končujejo osnovno šolo, vabljeni pa tudi starši starejših in mlajših otrok.

Prijava na dogodek