Digitalni dogodek

Asistenčni sistemi: med varnostjo in udobjem

30. 03. 2021 17:00

Seznam pomembne opreme avta se je od predvajalnika mp3, samodejne klimatske naprave in tempomata precej razširil. Ne samo, da asistenčni sistemi pripomorejo k udobnejši in privlačnejši vožnji, ampak izboljšajo tudi varnost. Varnost v avtu zagotavljajo pasivni varnostni elementi in sistemi, med katere spadajo nasloni za glavo, notranja oprema vozil in varnostni pasovi ter aktivni varnostni elementi in sistemi, ki jih delimo na zavorne ter krmilne sisteme.

Obvezna oprema pri novejših avtomobilih je asistenčni sistem ABS, ki preprečuje blokiranje koles pri zaviranju in EPS, ki zazna zdrs koles. Namen sodobnih sistemov je, da vozniku pomagajo, da se prepreči prometna nesreča, kljub temu pa je voznik še zmeraj odgovoren za svoje ravnanje in vožnjo v cestnem prometu.

Ker nas zanimajo vaše izkušnje in mnenja o asistenčnih sistemih, vas vabimo, da pred posvetom odgovorite na štiri kratka vprašanja. Povezava do ankete.

Pridružite se nam na digitalnem klepetu z Andrejem Brglezom, direktorjem Inštituta za civilizacijo in kulturo, sociologom, publicistom, raziskovalcem in razvojnikom vsebin trajnostne mobilnosti in Jako Klementom, direktorjem avtomobilskih zavarovanj v Zavarovalnici Triglav.

Prijava na dogodek