Digitalni posvet: Z gorskim reševalcem o varni hoji pozimi

03. 11. 2020 17:00

Pohodništvo je v deželi na sončni strani Alp ena izmed bolj priljubljenih aktivnosti. Vse več Slovencev se odloča za izlete v gore, povečan obisk domačih pohodnikov pa je nekaj, kar so opazili tudi v Gorski reševalni zvezi Slovenije. Z njim pa žal beležijo tudi večje število intervencij gorskih reševalnih služb. Prav zato je pomembno, da se pred odhodom na pohod, nanj dobro pripravimo.

Zimski meseci v gorah omogočajo čudovite razglede na zimsko pokrajino. Mnogo vrhov je primernih za obisk v snegu, res pa je, da sta v tem obdobju pri hoji v gore potrebni dodatna previdnost in ustrezna oprema, ki jo moramo znati uporabljati. Marsikje se namreč pojavlja nevarnost sprožanja plazov in zdrsa.

Pridružite se nam na digitalnem posvetu, kjer bo gost Jože Celestina, inštruktor gorskega reševanja pri Gorski reševalni zvezi Slovenije. Z nami bo delil nasvete o varni hoji v gori pozimi in pravilni uporabi opreme, ki naj bo v zimskem času obvezen spremljevalec naših odprav.

Vabimo vas, da pred dogodkom rešite test in preverite, kako dobro se znate pripraviti na pot v gore pozimi. Test je dostopen tukaj. Na vaša vprašanja bomo z veseljem odgovorili v zaključnem delu posveta.

Prijava na dogodek