Digitalni posvet

Digitalni posvet z gasilcema: Pred požarom varen dom

19. 10. 2020 17:00

»Povsod je lepo, a doma je najlepše«, pravi slovenski pregovor. Žal pa tudi v zavetrju domačega doma nesreča nikoli ne počiva. Zato je pomembno, da poznamo preventivne ukrepe, s katerimi lahko preprečimo nastanek požara v domači hiši ali stanovanju.

Oktober je mesec požarne varnosti, ki letos poteka pod geslom »Kdor za požarno varnost poskrbi, je v prostem času brez skrbi«. V digitalnem centru Triglav Lab smo pomembni temi, ki jo pokriva mesec, posvetili posebno pozornost in pripravili digitalni dogodek na katerem bomo govorili, kako urediti naš dom, da bo požarno varen.

Gosta digitalnega dogodka bosta Boštjan Žagar, ki je član Gasilske brigade v Ljubljani in Tomas Felker, ki prihaja iz Gasilsko reševalne službe Kranj. Poklicna gasilca bosta med drugim govorila o pripomočkih, ki nas na nevarnost požara opozorijo pravočasno, predstavila, kako ustrezno urediti prostore v hiši, kjer je možnost za nastanek požara večja ter kako ravnati, če zagori. Z nami bo tudi sodelavec iz službe za škode premoženjskih zavarovanj v Zavarovalnici Triglav Andrej Šircelj, ki bo predstavil, kako pravilno prijaviti nastalo škodo zaradi požara doma.

Vabimo vas, da s pomočjo testa, ki smo ga pripravili za vas, pred dogodkom preverite, kako požarno varno je vaše domače okolje. Test je dostopen tukaj. Na vaša morebitna vprašanja bomo z veseljem odgovorili v zaključnem delu posveta.

Prijava na dogodek