Digitalni dogodek

Digitalni posvet: Poškodbe s pirotehničnimi sredstvi

09. 12. 2020 19:00

Dostopnost pirotehničnih sredstev vprašljivega porekla po nizki ceni je več kot lahka. Zlasti nevarno je sestavljanje in lepljenje večjega števila različnih pirotehničnih pripomočkov ter lastna izdelava, kjer uporabnik ne ve, kdaj bo nastala eksplozija in kako močna bo.

Vrste poškodb, ki nastanejo zaradi pirotehničnih sredstev so različne. Od tistih manjših opeklinskih ran do žal pogosto bolj obsežnih in kompleksnih poškodb roke z dramatičnimi funkcionalnimi in estetskimi posledicami. Tudi izguba vida in sluha sta lahko del nesrečne zgodbe.

Slike poškodovancev, krvavih obrazov in zlomljenih udov nas v medijih pogosto spremljajo. Ko poškodbe nastanejo, je žal prepozno. Zato je pri vsem tem še kako pomembna preventiva dejavnost: izobraževanje staršev, učiteljev in otrok. Žal realni svet pogosto ne dopušča popravnega izpita. Vabimo vas, da se nam pridružite na digitalnem posvetu, v sklopu katerega bosta sodelovala specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije prof. dr. Uroš Ahčan, dr. med. in poškodovanec, ki mu je petarda spremenila življenje.

Prijava na dogodek